صدای آمریکا: مرکز بین المللی دفاع از حقوق بشر ، فرانت لاین در دوبلین پایتخت ایرلند با مشارکت یکی از فروشگاههای زنجیره ای در آن کشور، کمپینی برای حمایت از شش فعال حقوق بشر در پنج کشور جهان راه اندازی کرده است.در این کمپین که با شعار" از یک نفر دفاع کن و به یک هزار نفر قدرت ببخش" آغاز بکار کرده، پنجاه هزار کارت پستال با اسم و تصویر شش فعال حقوق بشر از جمله دو فعال هویت طلب آذربایجانی در ایران به چاپ رسیده که در طول کمپین به امضای مشتریان فروشگاههای بادی شاپ در سراسر ایرلند خواهد رسید و طی مراسمی به سفارتخانه های کشور های مربوطه در ایرلند ارائه خواهد شد.
انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در گنجاندن نام دو هویت طلب آذربایجانی در ایران در فهرست شش نفره این کمپین نقش عمده ای ایفا کرده است.
فاخته زمانی، رئیس انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در گفتگو ای با صدای آمریکا جزئیات بیشتری را درباره این کمپین شرح داده است.
فاخته زمانی: از ایران دو فعال آذربایجانی، وکیل و فعال حقوق بشر صالح کامرانی و ژورنالیست سعید متین پور انتخاب شدند، در کارت پستال این فعالین نوشته شده که اینها در بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران بسر می برند و از فعالین حقوق آذربایجانیها در ایران هستند.
اشاره شده که در ۱۸ آگوست مامورین اطلاعات آقای صالح کامرانی را دستگیر کردند و بعد از دستگیری وی فقط یک تلفن کوتاه در ۲۱ ام آگوست داشتند، بعد از آن ممنوع الملاقات بودند و هیچ تماسی تا دو هفته پیش با خانواده اشان نداشتند.
آقای سعید متین پور از بیست و پنجم مای تقریبا" ۶ ماه است که حتی با همسرشان یک ملاقات هم نداشتند و در چند هفته گذشته تماس تلفنی هم با ایشان قطع شده است.وی از زندان اوین به بازداشتگاه اطلاعات زنجان منتقل شده اند.
صدای آمریکا: چه ویژگی های در انتخاب صالح کامرانی و سعید متین پور برای این کمپین تاثیر گذار بوده است؟
فاخته زمانی: آقای سعید متین پور مقالات بسیاری در دفاع از زندانیان آذربایجانی نوشته که از آنها خیلی استقبال شده است، آقای صالح کامرانی نیز نه تنها از فعالین آذربایجانی بلکه از دیگر زندانیان اقلیتها هم دفاع کرداند.
همچنین نه تنها این دو فعال حقوق بشر بلکه تمامی فعالین آذربایجانی در ایران مخالف استفاده از خشونت هستند و این یکی از نکاتی است که اکثر مراکز حقوق بشر از آن استقبال می کنند. این دو فعال حقوق بشر در زندان اوین که در دنیا یکی از بدترین زندانها برای فعالین سیاسی شمرده می شود نگهداری می شوند. گزارشهای از زندانیان آزاد شده داریم که مخصوصا" آقای سعید متین پور شدیدا" شکنجه فیزیکی شده اند.اینها هنوز هم تفهیم اتهام نشده، اجازه وکیل ندارند و در موقعی که برای این کمپین انتخاب می شدند حتی ماهها بود اجازه تلفن هم نداشتند.
از سوی دیگر انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران و دیگر مدافعان حقوق بشر آذربایجانی صدها گزارش از موارد نقض حقوق بشر از جمله بازداشتها، احضارها، دادگاهها، حبس ها و صدور حکمها برای فعالین سیاسی، مطبوعاتی ،اجتماعی و مدنی در ایران و آذربایجان به مجامع بین المللی ارائه داده و این مجامع دیدندبا وجود تمام این فشارها و شکنجه ها که برای فعالین آذربایحانی و دیگر اقلیتها در ایران وارد می شود، خبرها و گزارش های بسیار کمی در دنیا منعکس می شود و حالا سازمان ملل، عفو بین الملل و سازمانهای حقوق بشر نسبت به نقض گسترده حقوق فعالین آذربایجانی و دیگر اقلیتها حساس شدند و با جدیت تمامی این موارد و بازداشتها را پیگیری می کنند.