طبق همین گزارش، وحید بهادری، ۲۳ ساله و از فعالین هویت طلب آذربایجانی ماههاست که در بند بذهکاران و اراذل و اوباش که وضعیت بهداشتی نامناسبی نیز دارد نگهداری می شود، مسئولان زندان از انتقال او به بند ۱۲ موسوم به بند جرايم امنيتی امتناع می کنند و طی هفته های اخیر اجازه ملاقات مرتب با خانواده نیز به او داده نمی شود.
وحيد بهادری در تاريخ ۲۰ اسفند۸۶ توسط نيروهای اطلاعاتی اورميه بازداشت و روز ۲۴ فروردين ۸۷، در شعبه يک دادگاه انقلاب اورمیه محاکمه و به اتهام "اقدام عليه امنيت ملی" و "تبليغ عليه نظام "به هفت ماه حبس تعزيری محکوم شد.
بهادری در تاريخ ۲۸ ارديبهشت ماه سال ۸۶، مقارن با سالگرد اعتراضات خرداد آذربايجان نیز دستگير و در تیر ماه همان سال، در شعبه اول دادگاه انقلاب به اتهام " تلاش برای تشکيل حکومت پان ترکيستی و به تبليغ و هواداری به نفع گروه هاي مخالف نظام " به شش ماه حبس تعزيری که به مدت ۲ سال تعليق می شود محکوم شده بود.
هوشنگ نقی زاده و عارف اولوفی دیگر زندانیان هویت طلب آذربایجانی هستند که در شرایط نامطلوبی بسر می برند بطوریکه نامبردگان از زمان بازداشت به بند ۲ زندان یعنی محل نگهداری معتادان مواد مخدر و جانیان منتقل شده اند، آنها در ملاقاتهایی که با خانواده های خود داشتند همواره از وضعیت بند موجود انتقاد کرده اند.
لاذم بذکر است نقی زاده و اولوفی بخاطر شرکت در اعتراضات روز جهانی زبان مادری (۲ اسفند ۱۳۸۵) اورمیه بازداشت و به ترتیب به ۶ و ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده و از تابستان سال جاری جهت گذراندان دوران محکومیت خود دستگیر و به زندان این شهر منتقل شده اند.
همچنین طبق اطلاعات دریافتی مهندس ابراهیم رشیدی شاعر و نویسنده آذربایجانی هم تحت فشارهای گوناگون مسئولین زندان و نهادهای امنیتی قرار می گیرد.
مسئولین زندان از ارسال کتاب به وی ممانعت کرده اند و در حال حاضر اجازه دسترسی به هرگونه کتاب به او داده نمی شود.همچنین نهادهای امنیتی این زندانی عقیده را تهدید کرده اند که اگر به بحث و گفتگو در خصوص مسائل آذربایحان با دیگر زندانیان ادامه دهد او را به بند قرنطینه منتقل خواهند کرد .
رشیدی از روز ۱۵ مرداد ۱۳۸۷ در زندان اورمیه به سر می برد. او در تاریخ ده خرداد ۱۳۸۵ در اورمیه دستگیر و به مدت دو ماه در بازداشتگاه اطلاعات اورمیه مورد بازجویی تحت شکنجه قرار گرفته بود. وی پس از آزادی به قید وثیقه در تاریخ دوم اردیبهشت ماه ۱۳۸۶ از طرف شعبه ۱۰۲دادگاه اورمیه به تحمل ۵ ماه حبس و ۲۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم گردیده بود. قاضی تجدید نظر شعبه دهم دادگستری آذربایجان غربی در جلسه ۲۳ آبانماه دادگاه حکم ۵ ماه تعزیری ایشان را تایید و حکم ۲۰ ضربه شلاق تعزیری را به پرداخت ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی تغییر داد.
سهند علي محمدی، بخشعلي محمدي، عبادالله قاسم زاده ، مهدي قاسم زاده ، يونس آقايان ، پنج تن از زندانيان اهل حق که بيش از ۵ سال است در اين زندان درحال تحمل محکوميتهاي خود هستند در اعتراض به روند غيرحقوقي پرونده خود و برخورد توهين آميز مامورين زندان و توهين به عقايد مذهبي آنان از تاريخ ۲۵ شهريور ماه سال جاري اقدام به اعتصاب غذا نموده و در همان زمان به سلول هاي انفرادي زندان مذکور منتقل گرديدند ، نامبردگان هم اکنون در دوازدهمين روز اعتصاب غذاي خود به سر مي برند و نظر به بيماريهاي گوارشي اين زندانيان که در پي اعتصاب غذاي ۲۵ روزه سابق آنان حاصل گرديده بود و همچنين نگهداري آنان در سلول هاي انفرادي مرطوب و غيربهداشتي زندان اروميه ، وضعيت جسمي آنان رو به وخامت ميگرايد.
یکشنبه ۱۴مهر ۱٣٨۷ - ۵ اکتبر ۲۰۰٨
واحید قاراباغلی
سخنگوی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران-آداپ
vahidqarabagli@gmail.com