گزارشگران بدون مرز خرسندی خود را از آزادی عمادالدین باقی روزنامه نگار و چهره مشهور دفاع از حقوق زندانیان عقیدتی که بهشدت بر اثر بیمارهای مختلف در مدت بازداشت ضعیف شده بود، اعلام می دارد. این روزنامهنگار برای دو پرونده تحت پیگرد قضایی قرار دارد. با آزادی عمادالدین باقی هم اکنون ٩ روزنامه نگار دیگر در بزرگترین زندان خاورمیانه برای روزنامه نگاران در بازداشت بسر میبرند. شش تن از آنها در زندان اوین زندانی هستند.
گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام میکند " عمادالدین باقی پس از یک سال بازداشت طاقتفرسا آزاد شد. وی در این مدت با نگاهداری در سلول انفرادی، بازجوییهای با چشمان و دستان بسته و همراه با توهین، سختگیری های قضایی و مشکلات عدیده جسمی ناشی از شرایط بازداشت رو در رو بود. مقالات انتقادی نیبت به حاکمیت و فعالیتهای حقوق بشریاش هر سال برای وی دهها احضار به دفاتر قضایی - امنیتی را بدنبال دارد.
"ایران سالهاست که صدر نشین کشورهای خاورمیانه برای داشتن بیشترین تعداد روزنامهنگاران زندانی است. با نزدیکتر شدن تاریخ انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ١٣٨٨ این نگرانی وجود دارد که موج دستگیری روزنامهنگاران به ویِژه در میان اقلیتهای قومی تشدید شود."
عمادالدین باقی از تاریخ ۲۵ شهریورماه برای مرخصی استعلاجی از زندان آزاد شد. و تا ١٧ مهرماه که موعد آزادی وی بود این مرخصی با گواهی پزشکی تمدید شد. این روزنامه نگار در تاریخ ١٤ مهرماه به دادگاه احضار شده بود تا در پروندهای که از سوی شعبه ٤٤ دادگاه تجدیدنظر استان تبرئه شده بود دو باره محاکمه شود. حکم دادگاه تجدید نظر از سوی دادستان تهران سعید مرتضوی مورد اعتراض قرار گرفته بود. در ۹ مرداد سال جاری شعبهی ۶ دادگاه انقلاب تهران طی حکمی عمادالدين باقي را به اتهام" اجتماع و تبانی به منظور انجام جرايم بر ضد امنيت کشور" و "اتهام تبليغ عليه نظام جمهوری اسلامی ايران به نفع گروههای بيگانه و مخالف نظام" به سه سال زندان محکوم کرد. این دادگاه همچنین خانم فاطمه کمالي احمد سرایی سردبير مجله توقيف شده ی جامعه نو همسر و مريم باقي دختر آقای باقي را نيز به سه سال حبس که به مدت ۵ سال تعليق شده است محکوم کرد. اتهام اصلی آنها شرکت در گارگاه حقوق بشری است که به اسم سازمان ملل در دوبي برگزار شده بود. بدلیل وضعیت جسمی عمالدین باقی تاریخ دادگاه به تاخیر افتاد وی همچنین در اواخر آبانماه باید در برابر دادگاهی دیگری برای فعالیتهای انجمن دفاع از حقوق زندانیان حاضر شود.
در تاریخ ٢٢ مهر ماه خانواده های این زندانیان موفق به ملاقات با آنها شدند. برخی از اعضای این خانواده ها به گزارشگران بدون مرز گفتهاند که "زندانیان شدیدا رنجور و ضعیف و خسته به نظر می آمدند." برخی از آنها بیمار و نیاز به درمان پزشکی دارند.
محمد صدیق کبودوند از ١٦ ماه پیش در زندان اوین است وی در دوم تیر ماه از سوی شعبه ١٥ دادگاه انقلاب تهران به یازده سال زندان محکوم شد. در تاریخ ٣ مهر ماه زندانبانان اوین از ملاقات وی با فرزندانش علیرغم قرار قبلی ممانعت به عمل آوردند و آنها را با توهین و خشونت از سالن ملاقات بیرون کردند. این روزنامهنگار در مدت بازداشت خود فقط یک بار فرزندانش را دیده است. مدیر نشریه توقیف شده پیام مردم کردستان مدت پنج ماه در سلول های انفرادی بند ٢٠٩ و ٢٤٠ زندان اوين نگاهداری شد و از سوی مقامات امنيتي برای انحلال "سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان" و پذيرش " انتشار گزارشهایی نادرست" از سوی اين سازمان، شديدا تحت فشارهای روحی و جسمي قرار دارد.
محمد حسن فلاحیهزاده قدیمی ترین روزنامهنگار زندانی در ایران است. هم اکنون وی به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل شده است. خبرنگارتلويزيون العالم، شبکه عرب زبان راديو تلويزيون دولتي ايران از آذرماه ١٣٨٥ در زندان بسر مي برد. در تاريخ ۹ ارديبهشت ١٣٨٦ از سوی دادگاه انقلاب اسلامي تهران در پشت درهای بسته به اتهام " جاسوسي" محاکمه و به سه سال زندان محکوم شده است. بنا بر گفته نزديکانش شديدا بيمار و نياز به معالجه جدی در خارج از زندان دارد.
در استان کردستان سه روزنامهنگار با حکم دادگاههای فرمایشی از آزادی محروم شدهاند.
مسعود کردپور در زندان مهاباد زندانی است. وی در تاریخ ١٧ مرداد ماه در شهر بوکان از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و بعد از ٢١ روز بازداشت و سلول انفرادی در زندان های اطلاعات و مرکزی بوکان به زندان مهاباد انتقال یافت. در تاریخ ١٧ شهریور از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی مهاباد به "تبليغ عليه نظام از طريق مصاحبه و گفتگو با رسانه هاي بيگانه " بدون حضور وکیل مدافع تفهیم اتهام شده است. در روز شنبه ٣١ شهریور آخرین حلسه رسیدگی به اتهام در همین شعبه برگزارشد.
عدنان حسن پور ٢٥ ساله روزنامه نگار هفته نامه ئاسو در تاريخ ٥ بهمن ماه ١٣٨٥ دستگير و در تاريخ ٢٢ خرداد در دادگاهي غير علني به اتهام "اقدام عليه امنيت ملي"، " جاسوسي" و "محاربه" محاکمه و به اعدام محکوم شد. ديوان عالي کشور در تاريخ ٣٠ مهر ماه حکم اعدام عدنان حسن پور را تائيد کرد. که مجددا با درخواست اعاده دادرسی از سوی وکلا در تاریخ ١٩ مرداد ماه دیوان عالی کشور این حکم اعدام را لغو کرد. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج زندانی و در انتظار رای دادگاه سنندج است.
کاوه جوانمرد که در روز ٢٦ آذر ماه در سنندج دستگير شده است، روزنامه نگار هفته نامه کرفتو در تاريخ ٢٧ ارديبهشت ماه سال جاری از سوی شعبه شش دادگاه سنندج و در پشت درهای بسته به دو سال زندان محکوم شد. وی در زندان مراغه مدت محکومیت خود را طی می کند. در مرداد ماه سال جاری از مرخصی برای درمان بیماری کبد خود بهره برد.
http://www.rsf-persan.org/spip.php?article16627