صدای آمریکا . خبرها و نظرها.يکشنبه ۲۴ آذر ۱٣٨۷ - ۱۴ دسامبر ۲۰۰٨
عسگر اکبرزاده فعال دانشجویی و سیاسی در اردبیل در یک جلسه دادگاه چند دقیقه ای بطور غیر علنی و بدون حضور وکیل مدافع به ۵ سال حبس تبعید به زندان زاهدان محکوم شد.
به گفته مدافعان حقوق بشر، فشار بر فعالان سیاسی، مدنی و دانشجویی در شهرهای مختلف شمالغرب کشور افزایش یافته است.
واحید قاراباغلی، سخنگوی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران( آداپ)، در پاسخ به پرسشهای حسن زارع زاده اردشیر از صدای آمریکا به تازه ترین تحولات در این رابطه می پردازد.
ایشان ابتدا در مورد حکم عسگر اکبرزاده توضیح می دهند:
آقای عسگر اکبرزاده خرداد ماه امسال توسط نيروهای امنيتی در اردبیل بازداشت و مدت ۲۸ روز را در بازداشتگاه اداره اطلاعات و زندان مرکزی شهر اردبیل بودند که سپس به قید وثیقه ۳۰ میلیون تومانی آزاد شدند.روز چهارشنبه ۲۰ آذر ۸۷ اولین جلسه محاکمه او برگزار شده و در این جلسه ایشان به اتهام « بر هم زدن امنیت کشور» به ۵ سال زندان همراه با تبعيد به زندان زاهدان محکوم شده است. علت تبعید آنگونه که در حکم قید شده "برای تامین امنیت استان صورت می گیرد چرا که ایشان از اعضای اصلی گروه غیر قانونی حرکت ملی آذربایجان به حساب می آیند".
آقای اکبرزاده ۲۰ روز مهلت دارند تا به حکم صادره اعتراض کنند.
صدای آمریکا: آقای اکبرزاده همچنین یک فعال دانشجویی هستند و در خبرها آمده که تعدادی از نشریات دانشجویی آذربایجانی بسته شده در این زمینه چه توضیحی دارید؟
نشریات دانشجویی آذربایجانی بدون طی شدن روال قانونی و بعضا" بدون اطلاع مدیر مسئول توقیف می شوند، در روزهای گذشته هیات نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه زنجان با انتشار نشریه" یاشیل یارپاق" پس از تغییر نام اجباری نشریه به برگ سبز(ترجمه فارسی نام قبلی)موافقت نموده است. مهر ماه همین سال باز دو نشریه دانشجویی دیگر به نامهای "کیملیک" و "یولداش" در این دانشگاه توقیف شدند ، البته این توقیف ها به زنجان خلاصه نمی شود، در شهر اردبیل نیز از انتشار نشریه دانشجویی "گوروش" در دانشگاه محقق اردبیلی پس از چاپ آن جلوگیری شده و نویسندگان نشریه به کمیته انضباطی احضار شدند. در دانشگاه آزاد مهاباد مسئولين این دانشگاه ، دست اندرکاران "نشریه دانشجویی بولود" را تهدید نموده اند که در صورت ادامه فعالیتهای هویت خواهانه و انتشار ملاقات در خصوص مسائل آذربایجان در قالب این نشریه سرو کاراشان با وزارت اطلاعات خواهد بود"
اینها فشارهایی هستند که به فعالین دانشجویی آذربایجانی تحمیل می شود، برخوردها با این موارد خلاصه نمی شود، آنها بازداشت می شوند و برای ماههای پی در پی بدون تماس با خانواده و برخورداری از وکیل در حبس بسر می برند.
صدای آمریکا: پانصد فعال مدنی، سیاسی، اجتماعی،دانسجویی و حقوث بشری در شهرهای مختلف ایران بیانیه اعتراض آمیز ای را امضا کردند، به این حجم گسترده برخوردها و سرکوب ها، خواست اساسی این پانصد فعال که این بیانیه را مضا کردند چه بوده است؟
آنها در این بیانیه ابراز داشتند که برخوردهای صورت گرفته گونه ای است که بیم شکل گیری پروژه جدیدی برای سرکوب حرکت مدنی آذربایجان که در پی احقاق حقوق مردم آذربایجان است را در ذهنها تداعی می کند.
همچنین ابراز تاسف شده از اینکه اکثر بازداشت شدگان را فعالین مدنی آذربایجانی تشکیل می دهند که با استفاده از شیوه های مسالمت آمیز به بیان دیدگاه ها و افکار خود پرداخته و در چارچوب قوانین داخلی و منشورهای بین المللی حقوق بشر، فعالیت کرده اند.
امضا کنندگان خواستار پایان بخشیدن به دستگیریهای پی در پی فعالین مدنی آذربایجان شدند که روز به روز افزایش می یابد.